Zip-screenrOLLUIK EN ZONWERING SERVICE ZUID OSS ZIP-SCREEN ZIPSCREEN

Een screen is een vlakhangende zonwering die hoge temperatuurstijgingen en hinderlijke zonschittering voorkomt. Screens houden de zon tegen en warmte buiten waardoor het binnen altijd een aangename temperatuur is.

Het transparante screendoek belemmert de inkijk overdag, het zicht naar buiten blijft grotendeels, afhankelijk van de gekozen kleur en situatie, behouden. Zodra de verlichting in huis de overhand neemt is er bij de standaard doeken een even goed zicht van buiten naar binnen. Dit is alleen te voorkomen met een verduisteringsdoek. Een verduisteringsdoek neemt niet, wat heel veel mensen wel denken, alle licht weg. Dan spreken we van Black Out doeken.

Windvast

De zip-screen is een windvast screen waarbij het doek in de geleiding wordt geborgd d.m.v. een rits. Dit model wordt ook wel windvastscreen, ritsscreen, zipscreen of fixscreen genoemd.

Een zip-screen is een type screen dat goed bestand is tegen de wind. In dit screen zijn de voordelen van het normale screen gecombineerd met windvaste eigenschappen.

Uiterlijk.rOLLUIK EN ZONWERING SERVICE ZUID OSS ZIP-SCREEN ZIPSCREEN

Omdat een screen 80% van de tijd omhoog is, is het zéér belangrijk dat de zip-screen er in de “omhoog” stand perfect uitziet. Het glasvezeldoek is volledig opgesloten als een soort ritssluiting. Het doek wordt als het ware in de geleiders geritst. Door een enorm gewicht in de onderlijst is het screen in elke stand windvast. Het screen is daardoor zeer geschikt voor specifieke situaties, zoals een naar het westen gerichte gevel met veel wind of bij (hoge) flatgebouwen. Een onderlijst in zip-screen steekt minimaal altijd 12 mm uit de kast.

Verzwaring.

De verzwaring wordt verdeeld over de onderlijst en middels kunststofstroken op zijn plaats gehouden. De buitenste verzwaringen worden ook door een roestvrijstalen schroef geborgd tegen verschuiven.

De verzwaring is het belangrijkste bij smalle elementen. De smalste zip-screen welke wij verkopen is op aanvraag 527 mm breed. de super stabiele windvaste zip-screen met een perfecte prijs / kwaliteit verhouding. Voor hoge smalle ramen is de zip-screen ook de ideale oplossing. Door simpelweg een zonnesensor op het geheel te plaatsen is de zip-screen volautomatisch.

Ritssysteem.

Deze screens zijn voorzien van een ritssysteem. Wij leveren voor de zip-screen twee kastvormen, rond of vierkant en 4 kastmaten. De kastmaat zal worden bepaald aan de hand van de afmetingen van het raam of volgens uw wens worden samengesteld. Het maximale oppervlakte is 18 M².

Wanneer u een klein screen moet combineren met een zip-screen voor een groter raam dan is het natuurlijk mogelijk deze kastmaten op elkaar af te stemmen door voor beide zip-screens de grote kastmaat te nemen.

Wij bepalen de maximale maten aan de hand van het soort doek. Als het doek flexibel is, is het tegen meer wind bestand en kunnen er ook grotere formaten worden gemaakt. Een flexibel doek zal zich gemakkelijk aanpassen aan de geboden ruimte.

Contact.

Voor meer informatie over zip-screens kunt u contact op nemen op telefoonnummer 0412-852375 of via de mail op info@rolluikenzonweringservicezuid.nl en natuurlijk via het contact formulier.

ZONWERING