Rolluik motor vervangen of elektrisch bedienbaar maken

rolluiken zonwering screens knikarmschermen garagedeuren rolpoorten reparatie service storing oss heesch geffen berghem schaijk grave herpen reek macharen oijen lith maren kessel empel nuland vinkel rosmalen berlicum heeswijk dinther


Elektrische rolluiken.

Om een rolluik elektrisch te maken of te wel te automatiseren zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn. Hier onder een paar tips!!

besturingen besturing rolluik en zonwering service en reparatie zuid oss heesch berghem geffen rosmalen1. Een buismotor past in verschillende assen

Omdat de buismotor een bepaalde diameter heeft, wil niet zeggen dat ‘ie daarom alleen in één bepaalde buis past. Een adapter set zorgt ervoor dat er een koppeling ontstaat tussen buismotor en de 8 kant-as. Met de motorsteun samen zorgen deze onderdelen ervoor dat de kop van de motor op z’n plaats blijft, ook terwijl de as gaat draaien. Door dus het adapter set aan te passen, past de motor ook in een andere buis. Hierdoor kan een motor die past in een 8K40 buis met 40 mm diameter ook gebruikt worden in een 8K60. Dit is wel zo gemakkelijk voor de fabrikanten, want zo hoeven ze niet voor elke as een andere motor te maken.

2. De trekkracht van een buismotor in Newton meter en is niet altijd hetzelfde

Op de motoren staat aangegeven hoe sterk de motor is. Die trekkracht wordt uitgedrukt in Nm, oftewel Newton meter. Maar omdat de omtrek van de as ook een rol speelt wil dat niet zeggen dat deze motor in alle gevallen hetzelfde gewicht kan optrekken.

besturingen besturing rolluik en zonwering service en reparatie zuid oss heesch berghem geffen rosmalen3. Bediening middels draaiknop of afstandsbediening.

De keuze tussen afstandsbediening of draaiknop of beiden is van verschillende zaken afhankelijk.

  1. Is er een stroom punt binnen bij het rolluik in de buurt?
  2. Zijn er belemmerende omstandigheden om met een draaiknop te werken?
  3. Wilt U de rolluiken op een tijdsschakeling laten lopen of via een mobiele app kunnen bedienen?
  4. Wilt U binnen weinig tot geen zichtwerk?
  5. Bent U bereid net iets meer uit tegen voor een geheel geautomatiseerde installatie?

Heeft U 3 of meer van bovenstaande vragen met ja beantwoordt dan is afstandsbediening voor U de oplossing!

motor rolluik inbouwen besturingen besturing rolluik en zonwering service en reparatie zuid oss heesch berghem geffen rosmalen4. Montage.

Wij van Rolluik en Zonwering service zuid verzorgen alles! Van het berekenen welke motoren nodig zijn tot het installeren van de motoren als zowel het aansluiten en inregelen van de motoren. Vervolgens zal de monteur samen met U de bediening mogelijkheden bespreken en uitleggen. Ook de instellingen worden in overleg met U gedaan. Het mooie van ons systeem is dat U ook elektrische apparaten zoals verlichting, tuin verlichting, terrasverwarming en vijverpompen kan besturen en bedienen. Als onze monteur vertrekt heeft U een geheel geautomatiseerde installatie.

Wilt U meer informatie neem dan contact met ons op voor een informatief gesprek. Dit kan op nummer 06 – 27528280. Tevens komen wij geheel vrijblijvend bij aan om samen met U te bekijken wat de mogelijkheden voor Uw zonweringen c.q rolluiken zijn. Op al onze producten zit een garantie periode van 5 jaar!!!

HOME